Pieces of Me

Loading...

Friday, December 18, 2009

You raised me up

Life is exciting. Lots of things to share and experience with..

I'm glad, before 2009 ended, I found someone that can lighten up my sorrow. Which I believe he is.

As for now, I'm happy, grateful, comfortable to know you. (You know who you are).
Deepest in my heart, I can feel that you are the one that I've been looking for all this while. You have the qualities of being a good friends, partner or lover.

Sometimes, I do feel afraid and scared. I am ready for this but I don't know from your side.
Are you feel the same? Or it's just me who are dreaming?

I want to fight for my own rights. It doesn't matter if in the end, I'm defeated, but as long as I've done my part and I'm happy that I've tried.

I didn't even introduced my best friend to any of my spouse before as I know that they will not accepted. But, you are different. You are intelligent. You are special. Because you are yourself.

I have nothing to hide. Nothing from being offended. This is me. A simple normal guy. I don't know how to flirt, to talk bad about people, and I'm always thinking that I am a boring-simple-kinda-person to be with. But, I'm proud of myself.

I have nothing to be proud of rather than a good family members, best friends, career, and personality. I'm not rich, I'm not good looking, I'm not sweet talker, I'm just an average guy.

I wanna pray to God that this will be my last track before I'll start to stop from run. Because I know, when I started to walk, I will stop and let you go.

Thursday, October 22, 2009

Kasih tak Kembali


Pernah tak korang rasakan suatu perasaan bila pada mulanya korang berkenalan dengan seseorang yang korang suka and finally membibitkan perasaan sayang dan rindu dimana akhirnya korang dapat tau yang dia sebenarnya dalam proses untuk memupuk satu perasaan cinta lain dengan orang lain.


Bila aku tanya mula-mula dulu, " Are you single?"


Dia kata, " Yup... I'm not looking for any lover yet.."


After a while kitorg keluar bersama, karaoke, lepak kat Putrajaya sampai pukul 530pagi, luahkan kesedihan hati, etc... then in the end benda ni yang jadi?


Aku tak kisah sekiranya dia hanya anggap aku sebagai seorang kawan, tapi jangan bagi aku harapan! Jangan treat aku sebagaimana yang aku harapkan.. yang akhirnya aku sendiri akan hanyut dalam perasaan aku sendiri.


Pada hari ulang tahun nya baru-baru ini, aku akui yang kitorg ada salah faham sedikit. Dia kata aku banyak kerenah? Hanya kerana aku tak suka pergi Shopping Mall and dia labelkan aku mcmtu? Sampaikan dia sanggup kata:


"Honestly tak berminat dengan orang yang banyak kerenah. I dgn kawan I bukan miskin, cuma kitorg low profile."


Aku tak faham dengan statement dia tu, lalu membalas SMS tersebut, " Miskin? Kenapa cakap mcmtu? I'm sorry if I ada said or did anything wrong sampaikan u fikir mcmtu. I'm sorry."


Dia reply, "xdela.. Just nak bagitau u jer coz orang yang high profile saja yang banyak kerenah. Kitorg tak banyak kerenah. xpela..cara masing2..."


Bila aku tanya kawan-kawan baik aku, diorg kata yang "budak" tu tak patut cakap mcmtu kat aku. Sapa dia nak judge aku sampai mcmtu sekali? Apa hak dia nak cakap aku mcmtu?


Tapi aku sabarkan jugak demi kerana aku rasa biarlah aku yang mengalah..


Tepat pukul 12.00am, aku SMS dia wishing "Happy Birthday" and as what I've expected, dia langsung tak reply SMS. It's okay.


Hari itu aku baru aja sampai dari Batu Pahat, menghadiri jemputan perkahwinan anak buah bapak aku. Sampai KL kul 10pm. Tapi kerana aku "sayang"kan dia, aku gagahkan diri jugak drive dari Kajang - Subang Jaya semata-mata untuk hantar Kad Happy Birthday dia yang telah aku design and print out. Sepanjang perjalanan ke rumah dia tu, memang aku berfikir banyak kali yang biar apa pun yang terjadi, I've done my part, the best that I can give.


Sesampainya aku kat bawah rumah dia, aku tinggalkan kad dan hadiah di kaunter pengawal. Then aku text best friend yang duk dengan dia sekali, "Yunk, I dah tinggalkan kad and birthday present untuk dia. Please collect and put it on his bed. Thanks."


Lepas aku letak je kad tu, and bila aku tinggalkan saja kawasan kediaman dia, aku rasa sedih yang teramat, sebak! Aku mcm pergi meninggalkan sesuatu yang aku sayangi. Pergi jauh dan tak kan kembali lagi. Seakan aku melepaskan ianya pergi. Sebahagian dari tubuh aku merelakan ianya pergi, sebahagian lagi berbisik, "Teruskanlah..."


Aku terus drive balik kerumah dalam perasaan yang bercampur aduk - sedih,sayang,rindu,lega,gembira..


Aku redha. Aku lega kerana aku telah pun "melepaskan" perasaan itu pergi - jauh dari hati aku.


Since dari malam itu, bagi aku, tiada lagi yang perlu aku sesalkan. Biarlah dia dengan cara dan pilihan yang telah dia buat. Dan aku? Aku masih lagi mempunyai kekuatan diri yang masih lagi berbaki. Kekuatan yang akan membuatkan aku lebih kuat dan berhati-hati.


Esoknya, kira-kira jam 11.24am, aku terima satu SMS, "Dear..thanks a lot. thanks so much 4 the birthday present..omg..sweet gila. i love it!"


Then aku just reply. "Sorry tak sempat prepare present."


"U ni..i really appreciate it. sweet gila..thanks a lot". Dia membalas.


Aku cuma berharap yang dia betul2 menghargainya, bukan sekadar ungkapan untuk menyedapkan hatiku.


Sepanjang masa berjalan, keadaan telahpun berubah. Aku telah sepenuhnya melupakan dia.. "Let it go and move on..."


Sekarang ni, yang penting bagi aku adalah diri aku sendiri.. Kerana aku sedar, baik buruk, gembira sedihnya...hanya aku yang tanggung..


Wednesday, October 21, 2009

Flying with Colors!


Congratulations to my brother on your convocation last Sunday. (October 18th, 2009)


Apologize because of not showing up during your big day!

We are proud of you!


Bangkok Trip

Hey!
I almost forgotten to update photos during my last trip to Bangkok! Here you go..

This picture was taken while I'm waiting for my flight to Bangkok (BKK) - AK 0742
Alone. Nervous. Excited

Passport Control - Suvarbhani Airport, Thailand.

On the way to my hotel - Sofitel Hotel, Silom Road

Sofitel Hotel, Silom Road


The lobby area - Not bad!


My room

This Tuk - Tuk is ready to take me for a ride!





Teruskanlah


Good morning readers,


Hari ni aku tak tahu nak mulakan dengan apa. Dan bagaimana. Apa yang perlu aku tuliskan di dadamu, blogku.


Mesti korang nak tahu apa perkembangan terbaru aku kan? There is nothing much so far. Macam biasa busy dengan kerja and life yang boring.


Cinta? Ahhh.. malas dah aku nak fikirkan. Aku ada jugak kenal dengan beberapa orang sebelum ni. Tapi aku tak tahu la kenapa aku masih tak dapat nak bukakan pintu hati aku untuk mereka. Maaf, bukan niat aku untuk mempermainkan perasaan korang, cuma sebagaimana yang aku katakan dulu - bukan sekarang.


Ini adalah yang terbaik untuk kita berdua.


Kadangkala, ada jugak suara2 nakal yang berbisik, berilah peluang untuk diri aku bercinta, merasai manisnya cinta dan pahitnya rindu. Tapi, aku TAK BERSEDIA lagi!


Enough said!

Sadis


Dear Blog,


I'm sorry that I've been ignoring you for a month. Banyak benda yang aku nak kena adapt and plan througout those period.


Latest project - Decoration for Annual Dinner (Movie Theme).


It's kinda exciting and of course more work are waiting to be settle.


Don't worry. I'm not leaving you. I'm not forgetting you. I know that you will always be there when I need you. You are truly loyal "Friend".



Till then, take care. People are reading you. Keep in your mind that you are yourself.


Hugs and kisses ~

Monday, August 31, 2009

Dugaan Berpuasa ~

Salam,

Sorry blog, lama tak update. Mcm-mcm benda jadi last week.

Wednesday, 26th August 2009. [1.05pm]

Aku baru je balik dari toilet, sakit perut. Bila aku nak duduk kat kerusi aku je, tiba-tiba perut aku sakit sangat. Nak duduk tak boleh, nak bangun pun tak boleh. Sambil tahan sakit, aku ajak office mate aku, Wahidda untuk teman kan aku ke klinik seberang jalan. Klinik yang dekatnya cuma 5 minit berjalan, boleh menjadi 15 minit perjalanan! Bayangkan betapa perlahan dan berhati-hatinya aku berjalan!

Sampai klinik, ada satu patient tunggu masa nak jumpa doctor. Aku sabar... Lepas 15 minit tunggu dengan keadaan menahan sakit perut yang teramat sangat, nama aku pun di panggil.

Bila doctor check, and lepas dia suruh aku baring atas katil tu, dia check and cakap yang mungkin aku suspected apendiks! Aduh!! Satu hal plak. Dia suruh aku ke PPUM untuk check.

Aku balik ke office and inform office mate aku. Then, my Director, Navina, yang bawak aku ke PPUM! So sweet and touching! [ Thank you Navina! ].

Aku pergi dengan Syima. Sampai je Wad Kecemasan dan Trauma, Syima amik Wheel Chair and tolak aku ke Kaunter Pendaftaran..... Tiba-tiba je....

Thursday, August 20, 2009

Selamat Berpuasa

Dear blog,

Esok kita sebagai umat islam akan menyambut bulan puasa. Alhamdulillah, kita berjaya lagi sampai ke tahun ini untuk menjalani ibadat mulia ini. Di kesempatan ini aku nak mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Muslimin dan Muslimat. Semoga kita mendapat keberkatan di bulan mulia ini. Amin~

Thursday, August 6, 2009

Bangkok Gateway


Hi blog,

Sorry to let you waiting. I'm no ignoring you. I'm not purposely did it. It's just that I'm very busy with loads of other things to do. Argh...as usual. Life. Challenges. Options. Choices. Stuck. Yes. No.

How do I begin? I really need a break! That is why i chosed to fly to Bangkok on the 5th of September. I don't really plan for this. I just booked the ticket yesterday morning! Can you believe that? I just browse through the net and checking the air fares without no specific destinations, end up booking a flight to Bangkok on th 5th, during fasting month and coming back 4 days later! When I printed out the confirmation itinerary, gosh!! Am I really doing this?

"Yeah...."


I just booked a room in Sofitel Hotel in Silom Road, Bangkok for my staying. I can't think properly. My head is spinning around. I can't think straight, ( Like daa.... Am I straight in the first place? Hiks...).

You know what I'm planning to do now? Do some research on the city and the interesting places. As far as I know, it's safe and clean city, the people are nice, gay friendly environment and lots of unique (weird) dishes which I'm going to try! * I will post the pictures later.

This is kind of exciting yet scary trip for me. Yeah, I'm going there alone. Adventerous right? Well, this is me. Myself.

Wednesday, April 8, 2009

Thought That Count!

DATE : APRIL 8th, 2009
Thanks Melissa!
Thank you Gaythri for the lovely card!


Left: Kimson,Tammy,Mel,Navina(Director),CK(Producer),Huzaimi,Pervin,Seema,Jokabad,Gaythri
Front: Shima,AJ,Luqman,Aidi & Humphrey


Left: Kimson, Tammy, AJ, Mel, Shima, ME, Gaythri (My boss), Luqman, Aidi & Humphrey


Thank you Shima for holding the cake!


Date: April 8th, 2009
Location: My office (PJ)